KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Kas

Sayın Velimiz;

Eğitim ve Öğretim planlı bir süreçtir. Bu süreçte Kaman 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak hedeflerimizi belirledik, çalışmalarımıza hız verdik. Türk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda çalışkan, dürüst, tarafsız, adil, sevgi dolu, iletişime açık, çözüm üreten yenilikçi, önce insan anlayışına sahip bireyler yetiştirmek hedefimizdir.

Hedeflerimize ulaşmamızda siz değerli velilerimizin katkısı kaçınılmazdır. Bu amaçla sizleri aşağıda belirtilen tarih ve saatte  veli toplantısına bekiyoruz.

Toplantı Tarihi: 25/11/2023

Yer: Kaman 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Kas

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümünü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutladık, bilimin ışığında yüksek uygarlık idealini gerçekleştirerek nice yüzyıllara erişebilmek üzere hedefler ortaya koyduk, aydınlanmanın kendisinde vücut bulduğu Cumhuriyete ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıktık. Bu vesileyle ‘Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere,  milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.
Cumhuriyetin 100. Yılı kutlu olsun.

Ekm

Kırşehir’de merkez kutlamalar olmak üzere 81 ilimizde Ekim ayının 2. Pazartesi günüyle başlayan hafta boyunca kutlamalar yapılmaktadır.

Ekm

Çedes projesi kapsamında Ekim Ayının değerleri olan "Edep, Nezaket ve Saygı" konularında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Diyanet İşerin'nde görev yapmakta olan İmam Arif Dursun öğrencilere Peygamber Efendimizin (s.a.v) güzel ahlakından bahsetti. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası okulumuzda  gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haz

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun kuruluşuna ilişkin 5176 sayılı Kanun, 25 Mayıs 2004 tarihinde TBMM'nde kabul edilmiştir. Kurul, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak ve etik uygulamayı gözetlemek görev ve yetkisi çerçevesinde, 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs gününün ülke genelinde "Etik Günü", aynı günün yer aldığı haftanın da "Etik Haftası" olarak kutlanılmasını kararlaştırmıştır.

Bu çerçevede, kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla , Etik günü (25 Mayıs) ve Haftası'nda (25 Mayıs-31 Mayıs 2012) çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

May

Öğrenci ve öğretmenler ile sinemaya aktarılmış kitapların filmlerinin izlenmesi çalışması yapıldı.

ÇEVREYE DUYARLI AHİ

Çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmek maksadıyla okulumuz bahçesine ağaç ve gül fidanı dikildi. Yurt öğrencileri ile birlikte çevreyi tanımak amaçlı doğa yürüyüşü yapıldı. Doğa yürüyüşünün ardından piknik düzenlendi ve doğa ile iç içe çeşitli oyunlar oynandı. Ayın Ahi Öğrencisi Selin KARA, ayın Ahi Velisi Selin KARA'nın annnesi seçildi.

May

Ahi Şehri  Kırşehir Projesi kapsamında "Merhamet ve Cömertlik" başlığı altında okulumuz yemekhanesinde artan yiyecekler öğrencilerimiz eşliğinde Kaman Can Dostlar Hayvan Barınağına gönderilmesi için çalışma yapılmıştır. Yine bu kapsamda Ramazan ayı içerisinde okulumuz ihtiyaç sahibi öğrencilerine öğrenci-öğretmen işbirliği ile yardım kolisi hazırlanıp dağıtılmıştır. Projeye katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

“Kitabını Al Gel, Birlikte Okuyalım” etkinliği kapsamında okulumuzda kitap okuma saatleri düzenlendi.

Mrt

Mehmet Akif ERSOY’un, milli duyguları ön plana çıkaran, toplumun aksak yönlerini ortaya koyan, dini içerikli üslubunun en güzel şekilde yansıtıldığı şiirleri öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması adına eserlerinden örnekler vererek Akif’in özümsenmesi sağlanıp bu bağlamda duvar gazetesi hazırlanmıştır.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Milli Şairimiz ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmeyip, "Milli Marş para ile yazılmaz" diyerek "Darül Mesai" adlı bir hayır kurumuna bağışlamıştır.

Şbt

Kitap okumada farkındalık yaratmak için bu sürece aile katılımı da sağlayıp kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına öğrenci ve velilerin ortak saat dilimlerinde evlerinde kitap okuma saati etkinliği yapıldı.